Skrivet av: Anne Sofie | 30 augusti 2009

En liten ängel…

En liten ängel kom Log och vände om… Lilltjejen dog i natt kl 2.30. 😦 Vi har verkligen kämpat med med stödmatning för att få upp henne i vikt och se som hon skulle bli bättre när hon fick mera ork. I stället slutade hennes sugreflex att fungera, hon kunde inte äta själv och till sist gav andningen upp.

Kl 2 i natt var det ett fasligt liv i valplådan. Jag var uppe flera gånger och tittade till dem för att se vem som lät. Det var någon av de stora valparna varje gång. Den lille låg och sov. När kl var 2.20 och jag inte kunde somna om igen tyckte jag det var lika bra att ge den lilla mat, väckarklockan skulle ändå ringa kl 3. När jag kom upp med lilltjejens värmda mjölk och tände lyset, såg  jag att hon andades ännu mera besvärat. Kort efter dog hon i mina händer/hos Mira. När hon var borta blev det alldeles tyst och lugnt i valplådan igen. Tror att hennes syskon kände av att något var fel..

Det är tufft att förlora en valp även om den är sååå liten. Drygt 3 dygn gammal blev hon. Jag tror det var ett ”fabrikationsfel” på henne och lungorna var inte färdigutvecklade eller likande.  Första gången jag har mist en valp, det har liksom inte funnits i min värld tidigare. Även första gången som jag fått stödmata en valp.

De andra två som är kvar lever livet och äter och sover. Hanen väger 500 gram nu och tiken 436 gram. På fyra dagar har de mer än fördubblat sin vikt.

Fotona togs igår

Hane

Tik

Lilltiken som gick bort

Annonser

Responses

 1. Tråkigt att höra om lilltjejen men vi gläds åt de andra två och håller tummar och tassar för att de ska växa upp till glada och friska pumisar.
  Många kramar från oss!

 2. Så tråkigt 😦
  Men det är säkert som du skriver, den hade ett fel redan från början – inget att göra någo åt.

  Lycka till med dom två som är kvar 😀

 3. Vad synd, men du vet att du gjorde vad som behövdes hela tiden.
  Du har ju iallafall två pigga krabater som ser välmående ut och det är ju skönt att Mira mår bra.
  Kramar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: