Skrivet av: Anne Sofie | 07 september 2009

12 dagar

Valparna är nu 12 dagar gamla. Fattar inte var tiden tar vägen! Hanen väger 960 gram och tiken 830 gram. Små klumpar… Ögonlocken börjar växa isär allt mer och på tiken kan jag nu skymta blanka ögon i hennes ögonvrå. Hanen har inte kommit helt så långt ännu men det är på gång. Det ska bli spännande och se hur de utvecklas, om e blir jämna i temperament. Tiken har visat mer mera temperament än hanen.

Helgen har gått i familjens tecken. Egentligen började det redan i onsdags med att min mormor och moster kom. Min moster stannade en natt. Till helgen kom min bror och hans sambo. Anledningen var att vi firade gemensam födelsedag i helgen. Vi är fyra i familjen och vi fyller år inom loppet av knappt en månad. Men det är svårt att fira alla då vi är utspridda. Silaz är så rolig. När det kommer gäster, gör han allt för att stå i centrum. ”Se mig! Rör mig! Lek med mig” osv verkar han utropa! Natten tillbringar han gärna med gästerna i deras sängar… Socialare hund får man leta efter! Men det kan även bli lite väl mycket i bland Det är så skrattretande att just han fått en 0:a med rapporteringskod A på utställning Jag har aldrig haft en hund med så stor glädje för människor… Men han är pratsam och det händer att han hälsar/kontaktar människor med ett morr och det var detta som misstolkades på en utställning Silaz är allt annat än vek och när domaren högg tag i honom, pga morret, markerade Silaz tillbaka mot domaren… Ja då blev priset där efter. Denna händelse har gjort att vi tagit det lugnt med utsällningar för jag vill inte det ska hända igen. Till helgen blir det ny utställning i Sofiero och detta med en domare som har bedömt Silaz en gång. Vill det ska bli bra denna gång.

Eftersom Silaz inte är den veka pumin kan jag inte heller påstå att han alltid är en ängel i sitt sätt. Han har sina åsikter och han har sin egna vilja. Men han är ändå så okomplicerad i vardagen och jag har aldrig litat så mycket på en pumi som jag gör med honom i förhållande till den ålder han har.

Annonser

Responses

  1. Hur går det med den lilla valpen? Är det ingen som visat intresse för honom – han verkar ju helt underbar? Jag har en 3 årig pumitjej som lyser upp tillvaron totalt för hela familjen. Skulle gärna kunna tänka mig en till, men sambon säger bestämt nej.

    • Det går bra med honom. 🙂 Jag har ett par stycken som är intresserade men jag vill gärna vänta och se hur han utvecklar sig innan jag lovar bort honom. Hmm du får övertala din sambo! En förgyller tillvaron – två förgyller dubbelt! 😉 Framför allt har de så mycket glädje av varandra. Ta han om din tjej. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: