Skrivet av: Anne Sofie | 08 februari 2010

Fidelio på utställning

I helgen som gick var Leo (Eifoszan Fidelio) på sin första utställning i Boden. Enligt rapporten jag fått skötte han sig utmärkt och visade sig fint i ringen. Han blev för dagen BIR-valp! Grattis och lycka till i framtiden! Detta är bara början 🙂

Leo 5 månader. Bilden har jag lånat och den  tillhör hans ägare Yvonne Lövgren.

Här hemma är det livat då alla tre tikar löper. Phebe är snart förbi höglöp och Bertha är i höglöp. Mira ligger efter några dagar. Silaz har bara haft ögon för Phebe så det har varit en del passande där. Bertha bryr han sig inte mycket om och skulle han göra några förökt fräser hon åt honom. Det vara samma sak förra gången hon löpte. Mira verkar ha samma uppfattning om Silaz och hon ger honom samma behandling som Bertha.

För att göra det lite lättare och mer avstressande för alla, har vi delat på hundarna under långpromenad. Silaz och Zoe får gå en promenad och löptikarna får gå en annan. Då får Silaz i alla fall springa lös underpromenaden och han kan fokusera på lite annat än Phebe.

Träning av hundarna har det varit dåligt med. Dels pga väder, dels pga löp. I lördags skulle jag ha tränat i ridhuset men före träningen ville jag gå en promenad. Oturligt nog körde jag fast i snön och det tog ett bra tag innan jag kom loss så vi missade träningen. 😦 För Zoes del är det viktigast att hon får träna tillsammans med andra hundar. Vi behöver den störningsträningen. Man är ju pumivalp och då ska det skällas på andra hundar. Det är mest i början hon skäller, sedan kan hon fokusera fint på mig och vad vi ska göra.

Annonser

Responses

  1. Vad roligt att Leo redan har visat att han är en BIR hund.. Tycker han ser fin ut och har de där fina och snälla ögonen jag gillar.. En vacker pumipojke!

    Kram Maria


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: