Skrivet av: Anne Sofie | 01 november 2010

Hannover

Det har blivit många timmar i bilen denna helg men det var det värt. KL 9 i lördags styrde jag bilen mot mitt första etappmål Klagshamn strax syd om Malmö. Där mötte jag upp mitt ressällskap Carina och Lena. Med bilen full av tre puli och en pumi körde vi hela vägen till Hannover. Med trevligt ressällskap och gott humör gick resan bra. Lena hade hittat ett fint litet hotel som lågt ganska nära utställningsplatsen vi fick en god natts sömn efter middag på en grekisk restaurang med gott vin och en på det en tysk öl i hotellets bar. Givetvis fick hundarna vara med i baren och de var även välkomna på restaurangen men då ”bara” en hund per sällskap. Andra toner än i Sverige. Nu fick våra hundar stanna i bilen medan vi åt och det var milt och skönt ute så det gick ingen nöd på dem.

Tysk utställning var något av en upplevelse. Vi hade fått ett bekräftelsebrev på att hundarna var anmälda och betalningen var okej men själva nummerlappen fick vi först på utställningen. Utställare skulle anlända mellan kl 7.30 till 9.30 med hundar och sedan fick man inte lämna platsen före bedömningarna var färdiga i ringarna. Det blev rätt länga dagar för alla.

Katalog fick vi utställare gratis och vid ringen fick vi nummerlapp mot att vi lämnade stamtavlan till ringpersonalen. Något som bara gäller utländska hundar tror jag. Stamtavlan behöll de tills det hela var klart och när samtliga raser var klara i ringen fick alla utställare sin kritiklapp förutom BIR-hundarna. De fick snällt vänta till finalen då det var tvång att alla skulle vara med där. När man kom ut från finalringen fick man sin kritiklapp och det var ok att åka hem… Alla klassvinnare fick i ringen en pokal när de hämtade kritiklapp.

Allt var väldigt välordnat och strukturerad. När Silaz fick sitt BIR fick vi en lapp med klockslag när vår final skulle börja och den tiden höll de. 15.35 var det. Vi fick springa ett varv i finalringen men ingen ungrare placerade sig denna gång. Tack och adjö!

Domaren i rasringen var av ett säreget slag. Trevlig och tog sitt uppdrag på fullaste allvar.  Trevlig mot hundarna osv. men vi fick inte visa våra hundar på bord, vi fick inte peta på hundarna inne i ringen vid uppställning och kopplet skulle hänga löst. Inget fixfaxeri där inte. Silaz showade fint när vi sprang runt och domaren tyckte mycket om honom. Fick superfin kritik med oss hem 🙂 Även pulisarna tyckte domaren mycket om.

På fyra hundar fick vi full pott. 3xBIR 1xBIM samt samtliga CERT, klubb-CERT och CACIB. Det var en lite speciell utställning på så vis att det  dels var rasutsällning och dels internationell utställning. Det ena certet är för nationellt championat och klubb-certet är för klubb championat så de går inte att räkna ihop.  Nu måste man ha fyra, eller om det är fem, cert för att få championattitel.

En lite dålig mobilbild, men iaf en bild på Silaz 🙂 Eller Puszta Ördöge Angyalbör som han heter i stamtavlan.

Annonser

Responses

  1. Grattis, Silaz verkar vara nöjd han också!
    Vilken utställning, det kan man kalla tysk effektivitet 🙂

    • Tack! Ja verkligen! Men ordning och reda var det!

  2. Whhii va roligt, och annorlunda! Jag hade kännt mig totalförvirrad!! 🙂 Snart utställningsdebut för lilla Leira:D

    • Man hade gott om tid på sig men visst var det en upplevelse! Kommer säkert att gå jättebra för er 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: