Skrivet av: Anne Sofie | 19 november 2010

Vit morgon

Idag är det lite vitt ute! 🙂 Snön lär inte ligga länge och den kämpar redan nu för att få ligga kvar utan att tina bort. Men 0-gradig luft gör att snöflingorna som fortfarande faller, träffar marken i form av regndroppar.

Silaz 5 månader

Hundarna hade en jätteroligt morgonpromeand. Jag gav upp tanken på att hålla Zoe i koppel så hon fick springa och härja runt.

Zoe i januari månad

 

Mina pumisar är oftast ganska tysta när de leker under promenad. Med det menar jag att de inte skäller speciellt mycket men det kommer diverse andra ljud som kan låta rätt roliga. På en granngata bort det två siberian huskies i hundgård och dessa hörde mina hundar och började yla/skälla. Stackars grannar tänker jag ibland. Hundarna är knappt 1,5 år gamla, kullsyskon och bor i en alldeles för liten hundgård. De får i alla fall komma ut på promenad flera gånger per dag och jag vet inte om de är inne i huset med ägarna ibland eller ej. Hoppas bara att ägarna gör något vettigt med sina hundar och inte bara promenerar med dem.

När den första ”riktiga” snö faller, eller vad man nu ska kalla det för… men jag fasthållet att det var snö i morse, så blir jag påmind om pumipäls i kombination med snö- Det är ingen rolig kombination om det är nysnö som faller och det inte är tillräckligt med minusgrader. Snön sätter sig som stora klumpar i pälsen och är svåra att få bort.

Har då fått riktiga stora klumpar är det duschen som gäller. Är det bara lite, eller de hunnit tina en hel del, tar jag en varm trasa och torkar över. Absolut inte gnugga, varken i duschen eller med trasan. Gnuggar du kommer det att bli många tovor som är mycket svårutredda.

Någon som har något bra tipps på att skydda hundpäls mot snö så det inte fastnar så mycket i pälsen? Balsam vid bad och balsamspray vid kamning är viktigt i dessa tider.

Annonser

Responses

 1. Har fått tipset att smörja fötter med matolja.. Benen vill jag kanske inte smörja då jag inte vill ha dem oljiga. Kanske det fungerar.. Ska testa oljan på tassarna sedan när det blir snö och kallt. Den där isproppen mellan tassarna som bildas är nog så jobbig när den gör att hundarna får svårt att gå. Såg på någon sida när jag kollade efter overaller till hundarna att det finns benskydd att sätta på benen som dras åt med en rem.

  • Jag har sett benskydden som Hurrta har. Hah tror inte mina pumisar kommer att gilla dem. 😉 Ganska dyra också. Jag köpte tassalva förra säsongen när det var som kallast. Funkade inte något vidare även om den skulle vara bäst i test. Olja blir nog lite för kladdigt.

   • Nä jag dissade dessa benskydd med. Men är lite inne på att köpa var sin overall med hela ben faktiskt.. Men jag har nyss köp var sitt BoT täcke för 1200 kronor så jag suger på detta fortfarande. Men det lutar nog åt att det blir var sitt om vintern blir snöig..

 2. Nej pumipäls och snö är ingen bra kombination… och nu ska vi ut och se om vi kan undvika att få med oss allt in;)

 3. ps, inofficiell agilitytävling i osby den 12 feb, http://www.sbktavling.se

  • Åh så roligt! Då ska jag anmäla dit! Vi ska ha kunnig med några träningspass då om vi får hyra ridhuset som tänkt i Älmhult.

 4. Salvor av alla de slag,ingen effekt. Hundarna slickar bara i sej den. Det enda verkar vara att härda ut. Hålla pälsen under tassarna kort,hjälper något. Annars är det väl skor på,men,med flera hundar i familjen så blir det DYRT.

  • Mmm allt blir dyrt när man ska ha det i fem uppsättningar. Ska föröka hålla pälsen kort mellan tramdynorna.

 5. Glöm inte den positiva effekten av snön! Den läger sig som ett skyddande täcke över alla pinnar och grässtrån som skogen är full av. En snabb visit i duschen och vips är snön borta, men alla dessa små bitar av ris, pinnar och grässtrån som fastnar i pälsen tar en evighet av pillergöra att få bort. Tur att Ezther tycker det är mysigt att ligga där på rygg och bli ”plockad”. Nizze har en annan pälskvalitet och det fastnar inte lika mycket i hans päls, fast han är också 12,5, så han springer inte runt lika ystert som Ezther förståss.
  Snön mellan tårna har jag lyckats hålla i schack genom att klippa riktigt kort mellan trampdynorna.

  • Sommartid är inte roligt med alla frö som sätter sig i pumipäls. Annars har vi nog rätt bra skog här. Fem hundar som ska genom duschen tar sin tid. De två yngsta brukar bli mer snöfyllda än de tre övriga så förra säsongen fick det bli duschen för två och tre fick tina lite innan de kom vidare från groventrén. Men undrar om vi verkligen får så mycket snö i år.?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: