Skrivet av: Anne Sofie | 18 januari 2011

Klippkursen

I lördags höll jag i en klippkurs här i Älmhult. Vi fick låna min brukshundsklubbs klubbstuga som funkade mycket bra för ändamålet. Bra ljus, tillgång till kök osv. Verkligen lyx att jag fick låna stugan!

Det var åtta personer som skulle lära sig klippa pumi. Totalt var vi 14 personer och 12 hundar.  Jag hade med mig tre pumi, en som skulle stå modell (Mira), en som skulle lånas ut till en hundtrimmare (Phebe) och lilla Zoe för miljöträningens skull. Det funkade mycket bra med alla hundarna och trots 12 pumi på en väldigt liten yta, var det ett stort lugn i lokalen. Jätteroligt att så många ville komma trots en bra bit att öra till Älmhult. Jag hoppas och tror att samtliga fick med sig hem de viktigaste grunderna i pumiklippningens konst. Jag hade skrivit ihop en klippkompendium om även det blev mycket uppskattat bland alla deltagare. Då känns det roligt att lägga ned mycket arbete inför en kurs!

Jag hade sett fram emot agilityträning i söndags men tyvärr blev den inställd pga. att ridhuset var avstängt för all verksamhet. Det låg inte mycket snö på taket nu men byggnadskonstruktionen hade tagit så mycket stryk av snömassor så det måste kontrolleras av en byggnadsingenjör. Detta har nu gjorts och ridhusen öppna igen så jag hoppas på träning på söndag istället. 🙂

Annonser

Responses

  1. Var det ingen som tog kort från klipp-kursen?

    • Jo det var det men jag har inte fått några ännu.

  2. Trevligt att det blev så lyckat 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: