Skrivet av: Anne Sofie | 13 juni 2011

Agility för hela slanten

Veckorna försvinner så snabbt och jag är inte flitig med att blogga. I alla fall så var vi iväg och träffade Daphne i fredags och tränade agility tillsammans på Hässleholm HU. Det är alltid då nyttigt att träna på andra platser och speciellt på andra balanshinder. Mina hundar har varit försiktiga med att gå över gungan men de börjar få mer fart och säkerhet nu. Zoes slalom blir också allt mer säkert och på gårdagens tävling satte hon slalomen i båda loppen.

Tävlingen var på Höganäs BK igår och det var tur jag inte hade planerat in något annat denna dag. Åkte hemifrån kl 7.15 och kom hem 17.30 och då hade jag kört tre lopp. Arrangören anordnade inofficiell utställning, rallylydnad och officiell agilitytävling under samma dag. De hade ”bara” en bana för agilitytävlingen så det tog sin tid. Det skulle ha varit en massa pumi med men tyvärr uteblev tre pga sjuk eller skadad ägare. Fem pumi kom! Roligt 🙂

Zoe var först ut och hon satte sin första nolla och fick sin första pinne i agilityklassen! Farten var inte riktigt på topp men det räckte till en femte-plats. Silaz var lite påverkad av värmen och lite seg tycker jag. Det blev rivning och sedan tappade jag fokus och missade ett byte vilket ledde till att han sprang förbi ett hinder. Annars ok lopp.

Efter några timmars väntan blev det dags för Zoes hopp-lopp och jag blev mkt förvånad över att hon hittat turbon. Så häftigt och roligt lopp! Banan var också en rolig springbanan varvat med en del teknik. Ett planerat framförbyte fick bli blindbyte och det satte hon fint. Däremot glömde jag ett annat framförbyte som blev till bakombyte in i en tunnel och jag vet att hon har lite svårt för detta. Det ledde till en snurr i tunneln och hon var på väg ute igen… 5 fel men bra tid! Det är mycket roligt att se hur mycket Zoe har utvecklat sig på bara två månader och jag känner mig nu grymt sporrad till framtida tävlingar.

Annonser

Responses

  1. Ser ut som om du har något fint på G.. Grattis till pinnen 😀

  2. Låter som din lilla racerråtta tycker detta är lika kul som du!:) Grattis!!

  3. Grattis till pinnen förstår att du är sugen på att tävla mer nu det är inspererande med utveckling 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: