Skrivet av: Anne Sofie | 25 juni 2011

Sommar sommar, bara vädret som fattas.

Som jag skrev i förra inlägget så har vi nu tävlingsuppehåll så inga nya resultat! Min blogg har blivit lite av en resultatblogg/nyhetssida men det har varit en intensiv vår – en bra sådan! Vi har haft både med- och motgångar, precis som det ska vara. Det är roligt att se tillbaka och utvärdera hundarna och deras utveckling. Zoe fick börja tävla innan hon var helt klar – idag tycker jag absolut att hon är klar för klass 1 och hon har tagit en pinne och visat att hon kan göra riktigt bra lopp.

Silaz känslighet för omgivningen har släppt helt och det är nu full fokus på mig och hans uppgifter som han ska utföra. För det mesta har han riktigt bra driv och det har tagit honom till hoppklass 2. Nu är det bara agilityklassen som vi ska få ordning på också. Kontaktfälten är han oftast duktig med men jag får ligga på honom.

Några få utställningar har vi hunnit med och även det har överlag gått riktigt bra. Så summa sumarum – lite sommarlov blir bra nu 😉

I måndags var Phebe dålig i ryggen igen och vi åkte till veterinären för att utesluta att inget allvarligt hade hänt. Efter en vanlig undersökning skickades vi vidare till Häst & Hälsa i Hamneda för massage och laserbehandling. Trots företagsnamnet så är Sophie på Häst & Hälsa flitigt anlitad av många riktigt duktiga agilitymänniskor och hon har behandlat många hundar, både friska och sjuka.

Vi hade tur och fick en tid redan i onsdags. Som tur var så är det ”bara” en låsning i ryggen som mjukades upp nu. Jag fick lite hemläxa och så ska vi dit igen om en månad ungefär. Phebe har varit lite hårt drabbad med skador i vänster bakben så det är inte konstigt alls att hon har belastat fel och därmed dragit på sig en låsning. Hon har även en hård bindvävsknuta i vadmuskeln från förra årets skada då hon blev biten ordentligt.

Skönt är att hon får fortsätta motionera som vanligt och följa med på mina löprundor. Får nog erkänna att jag inte hade kommit igång med löpträningen som jag inte tränade agility… Jag har under vintern och våren gått på spinning och ville inte tappa dem kondition som jag byggt upp och löpning är perfekt eftersom hundarna också får träna då 🙂

På måndag kör jag till Danmark och sommarstugan via Skurup. Det blir en tidig morgon men det är det värt. Ska träna agility hela dagen för Åsa Emanuelsson och hoppas på att få med mig en del nya verktyg som jag kan jobba vidare med i min träning. Jag kommer att ta med mig både Zoe och Silaz. Trodde för en vecka sedan att Zoe skulle blöja löpa så hon skulle få stanna hemma. Istället har hennes mamma börjat löpa nu så jag hoppas hon kan dra igång Zoe. Vore rätt lägligt nu med tanke på vårat sommaruppehåll från tävlingar.

Phebe

Annonser

Responses

  1. Skönt att det inte var nåt allvarligt med Phobe Sophie är bra har varit hos henne mycket med Zappa. Hoppas ni får det bra i Danmark och en givande kursdag 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: