Skrivet av: Anne Sofie | 10 juli 2011

Det gäller att hänga med i svängarna

Vädret har kommit, i omgångar iaf! I förra inlägget var det ju bara vädret som fattades. Det är en härlig sommardag idag och då är det extra härligt att bo nära havet och ha tid och möjlighet att göra precis det som faller mig in.

Semestern började med ett stopp i Janstorp, utanför Skurup, för en heldagskurs i avancerad handling. Det var riktig lyxdag med bara fyra deltagare och Åsa var så snäll så jag fick träna med båda mina hundar och fick därmed extra tid. Detta enbart för ett par avhopp så tiden fanns. Det var väldigt värdefult för mig eftersom jag har två helt olika hundar även om det är samma ras. Om jag bara rör mig snabbt nog sticker Zoe som ett spjut, och de gånger jag får upp ångan får vi fantastiska lopp. Fokus på kursen var tajta svängar och det övade vi verkligen på! Många nya tipps och idéer fick jag med mig därifrån.

Jag var taggad till tusen att träna vidare och det finns en agilityplan inte så långt härifrån men bara en vecka efter kursen satte Zoe igång med sitt löp, 9 dagar efter Mira. I stället får vi ta nya tag när jag kommer hem!

En dag in i semestern fick jag ett telefonsamtal som jag inte kunde säga nej till. Jag har sökt jobb ett tag och jag fick ett erbjudande om intervju i Karlskrona. Lite surt nr jag precis kommit till Danmark, speciell som det är 3 månader sedan jag sökte jobbet. I alla fall, jag åkte till Älmhult i måndags för att hämta lite examenbevis med mera. Hade ett par hundar med mig hem och tärnade agility en snabb runda på kvällen. Tisdag morgon åkte jag vidare till Karlskrona och Länsstyrelsen i Blekinge län. Intervjun fortlöp och jag fick reda på att de hade två tjänster ute nu, en tillsvidare och en visstidsanställning. Direkt efter intervjun åkte jag vidare till Danmark men åkte över Höör för ett besök på Teba.

Redan onsdag förmiddag hörde jag från Länsstyrelsen och de erbjöd mig anställningen som är tillsvidare! Så från och med 1 september jobbar jag som miljöskyddshandläggare. Vad som känns roligt är att de gärna vill ha mig för min kommunikationskompetens, något som de vill dra nytta av och något som jag kommer att kunna utveckla inom avdelningen. Så fort jag kommer hem ska jag börja leta bostad i Karlskrona och så blir det flytt i augusti.

Nu ska jag fortsätta njuta av att vara borta och ta dagarna som de kommer. Snart börjar allvaret och allt går på rutin igen.

Annonser

Responses

  1. Jättegrattis till jobbet!
    Spännande med flytt till nytt ställe – lycka till!

    • Tack Cissi! 🙂

  2. Ni kommer att få det superbra i Karlskrona!!! Spännande!!!!

    • Jag hoppas det. 🙂 Känns ju tryggt att jag har bott på lite olika ställen förut och brukshundklubben i Karlskrona ska vara bra. 🙂

  3. Stort Grattis till jobbet gud så spännande hoppas ni kommer att trivas 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: