Skrivet av: Anne Sofie | 25 september 2011

Agility x 3

Nu har det gått lååång tid igen utan någon uppdatering. Vi har hunnit med två tävlingshelger med blandade resultat. Zoe – min lilla stjärna – har gjort riktigt bra ifrån sig och vunnit tre av fyra lopp på två helger. 🙂 Förra helgen var v i Åhus. Första klassen var agilityklass 1 och vi startade som nr 1. Jag kände mig inte alls i form och gjorde en del missar som ledde till en vägran (snurr framför ett hinder). Jag var så besviken på mig själv då  det inte ens var svårt byte… Några minuter efter vi kommit i mål fick jag reda på att det hade varit problem med tidtagningen så det fanns ingen exakt tid på mitt lopp. Om jag ville fick jag göra ett omlopp. Om jag ville! Ibland har man verkligen turen på sin sida… Sist ut och jag skötte mig och vi vann klassen och fick därmed sista sista pinnen i ag-1! I hopploppet fick vi en rivning och kom helt ur balans sedan vilket ledde till två vägringar. Inte vårt lopp alls.

I går var vi i Nybro. Vi började med hopp-1 och fick sista pinnen:-) Kommer knappt ihåg banan för det har varit så mycket men jag sprang som tänkt och vågade göra ett bakombyte på en svängd tunnel. Tunnlar har varit Zoes akilleshäl och det har varit många dumma fel på tunnlar… Jag har fegkört och velat stötta henne så mycket som möjligt tidigare och därför alltid undvikit bakombyten på tunnlar. Därför var det extra skoj att vi satte det igår.

Därefter var det debut i klass 2 agility. En bana med en del kenpigheter men med Zoe som är superföljsam var det inga större problem. För första gången på tävling gjorde vi en springstart, som nog förvånade Zoe en smula men hon var inte sen med att köpa det. På träning har vi gjort springstarter men aldrig på tävling. Jag har nog fegat här… 4 av 16 kom runt agilitybanan och vi vann klassen med 5 sekunder… Grymt nöjd!

Idag var det Silaz tur. Vet inte vad som hände i agilityklassen med det funkade inte alls 😦 Han lyssnade inte på mig och jag var säkert sen. Dagens lopp videofilmades och jag ser att jag många gånger tajmade min handlig lite för sent. Silaz brukar lyssna bättre på mer tekniskt svåra banor där det inte är så mycket rakt fram. Är träningen för lätt tycker han inte det är kul. Hoppklass 2 hade ingen lätt start idag men han tog sig runt med rev tyvärr ett hinder. Annars hade han bra tid fast jag fegkörde på sista tunnelingången. Hela loppet ser ni härunder.

Detta var förmodligen årets sista officiella tävling som det ser ut nu. Inget dåligt avslut på detta år som är det första år som vi tävlat. Zoe blev 18 månader i februari och Silaz gjorde en tävling förra året. Vi har alla tre gjort en lång resa detta år och vi har verkligen fått måna nya erfarenheter som vi tar med oss till nästa år. Mitt mål var att bägge hundar skulle upp i klass 2 och jag lyckade nästan…

Hela nästa helg ska vi gå agilitykurs i Skurup. Det behöver jag verkligen för det är svårt att komma vidare på egen hand just nu.

Annonser

Responses

  1. Stort Grattis till pinnarna jätte synd på Silaz rivning ett fint lopp annars ni är verkligen i stor form alla 3 =)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: