Skrivet av: Anne Sofie | 01 januari 2012

Liten sammanfattning 2011

Oj oj oj hade verkligen tänkt uppdatera bloggen innan vi gick in i ett nytt år men det som inte görs direkt falls i glömska…

Hoppas ni alla har haft ett lagom lugnt nyårsfirande. Jag känner mig lycklig lottat som inte har några skotträdda hundar. Det är så ledsamt att läsa om alla hundar som mår dåligt och flera gånger har pumi sprungit bort denna natt, liksom flera andra hundar. 😦

Jag har tidigare sammanfattat mina måluppfyllelser för 2011 gällande hundar och prestationer. Vad jag inte hade med var utställning. Detta har verkligen varit sekundärt för mig i år och nästa år kommer utställningarna troligen bli ännu färre eftersom mina hundar nu är färdigmeriterade. Det enda vi har kvar är det internationella championaten (C.I.B) på Silaz och Zoe.

Angående Silaz så får jag se om jag orkar jaga sista CACIBet därför att han inte kommer gå i avel och förmodligen skulle må bäst av att kastreras. Hans pungkulor blir bara mindre och mindre och mjukare. Om hans ojämna humör hänger i hop med detta vet jag inte men jag är rädd för att han kan få följdsjukdomar till följd av felaktiga testiklar. Supertrist då jag köpte han med tanke på avel och verkligen trodde att han skulle kunna tillföra mycket driv till mina linjer. Han är en otroligt arbetshund men inte alltid så lätt då han kan vara rätt självständig och fatta egna beslut – men har ger allt.

Zoe har en lång startsträcka men när hon väl slår igenom så gör hon det med dunder och brak. Jag är rätt nöjd med utställningsåret som gett henne tre raka cert i maj, augusti och november i Sverige varav ett BIS på SvkFUR rasutställning. Cert i Danmark i juni och ett sparat cert från Norge i november 2010 gav henne ett Nordiskt championat samma dag som hon blev svensk.

Jag får inte glömma att nämna Stockholm Hundmässa 2011 som även var Nordisk Vinnare 2011. Min gamla Phebe fick springa vänstervarv för första gången på ett år. Det syntes inte på henne då hon verkligen tycker detta är kul (som det nu kan vara) 😉 3 bästa tikklass samt BIR veteran och därmed Nordisk Veteranvinnare 2011. 4 bästa tik blev Eifoszan Gyapas Ezther, en fin kolsvart unghund från min senaste valpkull. Zoe vann championklassen men lite snopet oplacerad i btkl. Men men, hon har inget bra huvud så det kan jag ta. Eifoszan Dominic tävlade bland championhanarna men han tyckte inte det var något skoj alls denna dag och fick ett very good med sig hem. Han är ganska lik som mamma Mira som hellre vill jobba på apellplanen än visa sig från sin snygga sida.

Zoe har haft ungefär lika lång startsträcka i agility. Småproblem som vi drogs med länge som nog bottnade sig i oruitn från både hund och förare. Zoe vill hålla koll vilket hon inte kunde i tunnlar och vi fick ett antal vägran på dessa… Men när det släppte, och jag lärt mig att springa lite bättre, trillade pinnarna in. 🙂 Vi hann med att strata i en agility klass 2 som vi vann med 0 fel.

Med Silaz var det precis tvärt om. Han plockade pinnar på sina tre första hopplopp. Sedan kom vi ur balans och han tog en del egna beslut, jag klantade mig osv… Det leder inte till någon pinne men jag vet att han kan och har stor potential. En hel del fina saker fick vi till och ofta blir han bättre på svårare banor.

Det är med stor spänning som jag möter 2012! Jag är så glad för att vara där jag var när jag började med rasen 🙂 Dvs. agility för hela slanten men det är svårt om man får en hund som inte vill, jag vet! Nu har jag två arbetsmasskiner som jag kan utveckla mig tillsammans med till skillnad från tidigare.

Önskar er alla ett lyckofullt och gott nytt år – 2012!!!

Annonser

Responses

  1. Ett spännande år.. Nu hoppas vi att 2012 blir fantastiskt för er allesamman. i utsällningsringarna och på agilitybanorna. Kram och god fortsättning från Maria.Lucaz och Figo.

    • Tack Maria! Hoppas ni också får ett fantastiskt år på apellplanerna, skogarna och kanske en och annan utställningsring!

  2. ”Agility för hela slanten” blir det nog för vår del i år:) Syns på banan;)
    God fortsättning på 2012!!
    !

    • Så roligt Jennie! Ska bli himla skoj att få ser er under året! Ses ute på banorna!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: