Skrivet av: Anne Sofie | 02 januari 2012

2012 har börjat

Jag kan inte riktigt tycka om min blogg. Antagligen för att den är för opersonlig för min smak. Det har varit svårt att hitta en gyllene medelväg då jag sitter som avelsråd och styrelsemedlem i rasklubben men jag ska göra att tappert försök i att få bloggen mer levande i år. 🙂 So here we go!

Jag kommer sitta kvar som avelsråd som längst till och med 11 mars. I dagsläget finns det ingen som har anmält sitt intresse så funderar du det minsta – tveka inte att höra av dig!!! Det är roligt, spännande och utvecklande men jag känner att jag har gjort mitt under de snart 5 år som jag har suttit. Detta är nu snart ett avslutat kapitel av mitt liv. Den just nu mest brinnande frågan är linsluxation på pumi. Det finns några fall och enligt gentest som tagits fram i FInland för pumi, finns det en hel del anlagsbärare. Det är av mycket stort intresse av att få i gång liknande gentest i Sverige.

Mina egna intressen glider över mer och mer till agility, träning och tävling med mina egna hundar. Under min studietid var det svårt att utöva denna sport då jag inte hade bil och inte kunde ta mig till den lokala brukshundklubben.

Att träna och tävla egna hundar tycker jag är svårt att kombinera med att ha valpkullar kontinuerligt. Min egen livssituation har ändrat sig mot hur jag har haft det tidigare. När jag pluggade var det sällan några större problem att ha valpar då jag kunde planera min egen tid i väldigt stor utsträckning. I stället för sommarjobb har jag ibland haft en valpkull under de långa sommaruppehållen från studierna.

Idag har jag heltidsjobb och har svårt nog att få ihop tiden till mina egna tre hundar som bor hos mig. Detta är även en bidragande orsak till att jag nu avsäger mig hedersuppdraget som avelsråd. Tid och engagemang finns inte länge i lika hög utsträckning som tidigare. Jag hoppas på att kunna fortsätta med avel i liten skala men det måste funka med jobbet då jag inte tycker det är försvarbart att ha valpar samtidigt som man jobbar heltid på annan plats än hemmet. Nästa år kommer min arbetsplats att flytta till kontorslandskap vilket ska ge oss anställda en större möjlighet att jobba hemifrån då och då. Jag hoppas verkligen att det kommer att bli så!

Året 2011 gav mig en fast tjänst med tryggad inkomst vilket känns skönt. Äntligen har jag fått mitt eget fullt ut, egen bil, lägenhet som inte är studentboende… Och herre över min egen tid. 🙂

Jag har klarat av årets första jobbdag, som var en kort sådan då jag tog ledig hela förmiddagen. Körde från Älmhult i morse, handlade på vägen hem och långpromenad med hundarna vid kl 12. Känns knasigt med 8 grader ute och kunna cykla till jobbet i en softshell jacka och ändå svettas… På jobbet blev jag så träningssugen så det blev en vända till gymmet i källaren innan det var dags att packa ihop för kvällen och hämta ut Phebes C.I.B.-diplom! Jag tog mig i kragen och ställde henne i Norge förra året så hon fick sitt sista CACIB som hon behövde för det internationella championatet. Hon var då knappt 9.5 år gammal.

Hundarna ligger utslagna och är nog rätt nöjda med att ha kommit hem igen till alla rutiner och leksaker. Förra året blev lite abrupt avslut för deras del då jag måndagen före julafton trampade ordentligt snett på foten och stukade den så illa att jag svimmade och inte kunde stödja på den alls under ett dygn. MIn mamma kom ned och hämtade hundarna i Karlskrona så jag blev helt hundfri några dagar. Inget brutet enligt röntgen men så här två veckor senare har jag fortfarande rejält ont. Magen klarar inte av verktabletterna längre då jag redan hade ätit dem ett tag före olyckan då jag redan haft problem med foten i ett par veckor… Så jag har inte kunnat springa på en hel månad nu! Tur det är totalt vintervila fram till 22 januari från agility. Lite ingångsträning i slalom kunde jag dock inte låta bli att träna mellan jul och nyår!

Annonser

Responses

 1. Jag hade varit intresserad av avelsråd om det inte vore för mitt jobb tror inte det är nån bra kombo direkt 😉
  Men jag hoppas att nån anmäler sitt intresse 🙂 Hoppas att din fot blir bra innan agilityn startar!

  • Jag förstår vad du menar! Kanske inte så lätt nej men hade varit himla nyttigt för en del. 😉

 2. Ett nytt avelsråd verkar inte vara de lätaste att hitta.
  Någon utomstående skulle kanske inte vara en dum ide. Men de blir väll troligtvis ännu svårare att hitta.

  • Det tror jag du har helt rätt i. Kan tänka mig att det blir lättare för en själv som avelsråd om man inte är uppfödare av rasen. Men det är inget hinder så klart. Det har inte alltid varit en så lätt sitts att sitta i som både uppfödare och avelsråd.

 3. Förstår precis ditt resonemang, man hinner inte vara aktiv på dubbla poster om man vill satsa på sina egna hundar. Över lag är det svårt att vara jätteaktiv i någon klubb, oavsett om det är en rasklubb eller annan klubb när man vill träna och tävla själv.
  Lycka till med tränandet och tävlandet, ska bli kul att följa er i bloggen 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: