Skrivet av: Anne Sofie | 25 januari 2012

Inget ska vara enkelt

Wrooom och så har det gått två veckor! Nästan i alla fall!

Där jag bor fanns det två grand danois. De bor i samma hus som jag men i en annan trappuppgång. Dessa två är rätt stökiga och svåra för ägarna att hålla… Mindre kul då det har hänt mer än en gång att de har överfallit andra hundar under promenad. Jag har haft respekt för dessa och har passat mig för att hamna i dumma situationer men man kan ju inte alltid undvika dessa.

I samma trappuppgång som de två grand danois, finns det en herre som då och då passade sin dotters chihuahua. Tyvärr hände det som inte får hända i trapphuset så det lilla livet finns inte mer. Lika så finns inte den ena av dessa två bjässar då den togs bort efter denne incident. Hoppas det blir lugnare nu men den hunden som de har kvar är inte så rolig. Det hela är mycket trist och sorgligt men inte kul att folk går runt på gatorna och är rädda för den hunden finns kvar.

Jag har tidigare skrivit om mina funderingar om att kastrera Silaz. Jag var hos veterinären i fredags och passade på att diskutera kastration. Veterinären har själv en schäferkennel sedan länge och får inseminera. Hon kunde inte svara på min fråga, om jag bör kastrera Silaz i förebyggande syfte då det helt beror på vad som gjort honom steril – OM han är steril för detta var hon inte helt övertygad om.

Inte blev jag klokare inte utan gick därifrån med ännu flera funderingar. Inget ska vara enkelt… Jag är absolut inte intresserad av att göra något förhastat. Fick rådet att göra en mer grundligt fertilitetsundersökning men det känns som en lite väl dyr (och onödig) utgift.

Till något roligare så kom agilityträningen igång i söndags. Äntligen! Det kommer säkert att bli jättebra med ny klubb, klubbkompisar och allt vad det för med sig. Något som är bra med Karlskrona är att de är aktiva inom agility med många tävlingsekipage och jag hoppas på att kunna fortsätta utveckla mig och hundarna här. 🙂 Omedelbart intryck är att det finns ett mycket öppet klimat utan små slutna grupper som är omöjliga att komma in i. Hoppas att detta stämmer och det fortsatt förblir så!

Annonser

Responses

  1. Jag vet att ni blir många pumi som tränar på samma ställe i Karlskrona. Jag hoppas VERKLIGEN att de grupperingar som ev. finns bryts och att ni har riktigt trevlig och god sammanhållning. Lycka till


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: