Skrivet av: Anne Sofie | 18 april 2012

Räcker inte med ett nollat lopp…

Jag har hunnit med två tävlingar sedan förra blogginlägget. Silaz gjorde sin årsdebut i Nilsholgersonhallen i Skurup under långfredagen. Förra året reagerade han lite på högtalarna och hanns agilitylopp gick inget vidare pga han var störd. Jag lyckades då fått upp honom så pass att han sprang ett ganska bra hopp-lopp och fick därmed sin första pinne.

I år var han inte störd alls men jag viste inte hur han skulle reagera – om han skulle gå för fullt eller bara gå bra. Han gick för fullt och jag hade svårt att tajma svängarna… Det var många nollade largehundar men hans tid räckte till en 3:e plats och han fick därmed sin första pinne i hopp 2. 🙂

Zoe gick däremot inte för fullt. Vi hade innan tävlingen börjat få slalomproblem, som även visade sig i agilityloppet. Tror jag sprang i från henne för långt redan vid hinder nr 2 (tunnel) och vi fick inget bra lopp. En liten tass på A-hindret vid fel tidpunkt och därmed en disk.

Hopploppet gick bättre men hon kändes fortfarande inte som hon brukar. :-/ Nollat lopp och 3:e plats för henne också men i medium.

Ett par dagar efter denna tävling var jag i Hässleholm och tränade på en rolig agilitybana. Den såg rätt lätt ut men för att få bra svängar på vissa ställen fick man tänka till.  Zoe tände mer och mer på denna bana och när det gick som bäst – dvs när jag verkligen fick kämpa föra att hon inte skulle dra ifrån mig, avslutade vi. Silaz gick också riktig bra.

I lördags tävlade Zoe i Kalmar. Slalomproblem var tillbaka 😦 5 fel i agilityloppete och jag tror att hennes problem i slalom dämpade loppet. En 2:a plats blev det iaf  av bara 9 starter. Hopploppet kändes däremot riktigt bra och hon hade bra fart! Lite väl bra så efter en lång tunnel for hon rakt fram och hoppade långhoppet bakifrån… Mitt fel.

Silaz hopp-lopp var fint på söndagen (medium och large gick olika dagar). Jag måste lära mig att samla upp honom bättre efter tunnlar (missade lite tid då han for iväg lite efter en kort rak tunnel.. samma fel som jag gjorde med Zoe) Även här var det många nollade hundar (som kämpade om de tre pinnarna som delades ut) men Silaz tid räckte till en 2:a plats och pinne nr 2!

I agilityloppet blev det en rivning och därefter tappade jag nog lite fokus… Samt jag har svårt att styra Silaz på en klass 1 bana… Han lyssnar inte så bra när det är lite enklare och han har bara 1 pinne i ag-1 så det känns onekligen som lite lång väg att komma till ag-2…

Igår tränade jag på slalomingången som Zoe missade i agilityloppet. Hon betedde sig precis likadant, dvs tog första porten fint men for sedan rakt igenom. Jag avbröt och gjorde om, försökte vara mer tydlig och poletten trillade ned. 🙂 Tredje gången jobbade hon riktigt fint och inte en missad slalom under resten av passet!!! Hoppas det håller i sig nu.

På lördag åker jag till Njudung och tävlar bägge hundar. Det blir en tidig morgon men hoppas mest på att väglaget inte ska bli för spännande med snö… Tur att vinterdäcken sitter kvar på bilen.

Till något helt annat. Idag fick jag nya hälsoresultat – Eifoszan Gerlice Golda är röntgad med HD-A och ED-0! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: